Een tiende ToDo4U: Vlamingen, start de (vreedzame) collaboratie tegen de (digitale) bezetters

11 november, Wapenstilstand is alweer achter de rug. Stil is het niet geweest bij het graf van de onbekende soldaat aan de Congreskolom. Een jaarlijkse opportuniteit immers voor de Muziekkapel van de Gidsen om te laten horen dat ze nog steeds niet geschrapt is in de begroting van defensie.

Nooit meer oorlog. Inderdaad. Maar sinds het einde van de tweede wereldoorlog zijn we in de nasleep van het Marshallplan in de ban van de nieuwe bezetters zoals Coke, Mc Donalds, Google en Facebook.

Zijn we er beter van geworden? Natuurlijk niet. Dankzij de eerste twee is obesitas toegenomen en dankzij de laatste twee zijn we allemaal digitale obesen geworden. We zijn vetgevoederd door -en verslaafd geraakt aan- de gratis tools van Google en Facebook die vervolgens onszelf en ons gedrag als volleerde digitale mensenhandelaars aan derden verkopen en hun winsten zonder enige belasting ongestraft uit onze lokale economie zuigen.

Sommigen blijven samenzweren met deze onrechtvaardige digitale bezetters en hun kinderen zullen waarschijnlijk binnen 20 jaar amnestie bepleiten voor deze goedwillige doch onwetende ouders. Moeten we dan de gewapende strijd tegen deze buitenlandse bezetters aanknopen? Natuurlijk niet. Want al gaat de waarheid nog zo snel, de Google en Facebook lobbyisten achterhalen ze wel. Dat weten ze zeker in de Europese wijk van Brussel maar blijkbaar is het zelfs vastgebakken in Google Translate:

Er zijn echter snellere, goedkopere en eenvoudigere oplossingen want we kunnen op zoek gaan naar een andere zoekmotor en het werkwoord Googlen uit de Van Dale schrappen. Want leven zonder Google is mogelijk.

Doe eens de test met DuckDuckGo, een zoekmotor die uw privacy respecteert en geen rekening houdt met uw (vorig) surfgedrag. Nodig een paar vrienden uit en tik allemaal dezelfde zoekterm resp. in Google en in DuckDuckGo in. Met Google zullen de schermen met de resultaten zeker niet identiek zijn terwijl met DuckDuckGo de resultaten zo goed als identiek zullen zijn.

Daarom deze tiende ToDo4U:

Gooi uw Google zoekmotor buiten en installeer DuckDuckGo

Ikzelf zal alvast het werkwoord Googlen door Van Dale laten elimineren en het goed Vlaams werkwoord Kwaken als Woord van het jaar 2021 naar voor schuiven. Want op die manier gooien we alvast één na-oorlogse digitale bezetter buiten.

En van die tweede digitale bezetter heb ik deze week zelf afscheid genomen via mijn Last Post van 11 november.

Waarom? Daarom!

Laat ons dus terug wat meer op café gaan, elkaar recht in de ogen kijken aan de toog en dat virtuele Smoelboek sluiten want straks lopen we allemaal met een virtual reality bril op het hoofd terwijl de wereld in brand staat.

Tot volgende week wanneer ik alle Vlaamse bedrijfsleiders met een aanwezigheid op het web (en het zijn er gelukkig hoe langer hoe meer) ga vragen de geldkraan naar Google en Facebook dicht te draaien om onze lokale economie maximaal te ondersteunen, met respect voor de veiligheid en de privacy van elke burger.

Bruno Borrelt, uw digitale activist van dienst – 15/11/2021

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s