Een oproep aan alle Belgen: stop het spel van Mathieu Michel en trek digitaal aan de bel

Ik ben een bijna gepensioneerde Belgische burger die toevallig wat ervaring heeft met eIDs, technologies en identities. Mijn trouwe bloglezers weten er alles van.

Ik heb geen aandelen in Belgian Mobile ID maar ben wel -samen met 6,5 miljoen landgenoten- een fervente gebruiker van hun gebruiksvriendelijk itsme® product.

Wat al meer dan een jaar geweten was door insiders werd gisteren echter bevestigd; de federale overheid werkt aan een alternatief voor itsme®. Als deel van een investering van meer dan 50 miljoen euro voor een nieuwe digitale portefeuille smartphone app. Gewoon omdat het jaarlijks gebruik van itsme® de overheid 0,5 miljoen euro teveel zou kosten.

Het zal echter een tijdje nemen vooraleer deze federale toepassing niet alleen klaar, gebruiksvriendelijk en veilig is maar ook op de smartphone van alle burgers staat. Een digitale achteruitgang dreigt dus voor ieder van ons.  Overal ter wereld noemt men dit soort beslissingen “penny rich, pound foolish” en in sommige landen wordt er voor minder betoogd, gestaakt of gevochten. Maar wij zijn gelukkig digitaler en beschaafder.  

Daarom deze eenvoudige oproep aan de 6,5 miljoen Belgische itsme® gebruikers; stuur NU een mail naar mathieu.michel@michel.fed.be® met de hoofding “Save your energy, save our tax money and let’s all use what we have to promote SmartBelgium everywhere in Europe”

Voor meer achtergrond rond deze actie verwijs ik naar de zeer correcte artikels die vandaag in De TijdDe Morgen en Datanews verschenen. Nadat Computable al eerder deze maand de kat de bel aanbond.

Bedankt alvast om deze één-lijn-email NU te sturen en andere landgenoten aan te sporen hetzelfde te doen. Het mag eens wat meer zijn dan likes op Facebook of andere sociale media. Een burger met een identiteit mag gehoord en gelezen worden. De 6,5 miljoen itsme® gebruikers zijn immers echte Belgen, geen fake citizens met nepidentiteiten. De staatssecretaris zal glunderen met zijn 6,5 miljoen fanmails. Een nooit geziene populariteit.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s